集美大学海商海事研究所

作者:     文章来源:      点击次数:2011-07-01      更新时间:2011-07-01

集美大学海商海事研究所

集美大学海商海事研究所旨在立足国际航运应用研究,充分利用集美大学丰富的专业人才资源,从事国际航运和港口建设及经营管理研究,以及相应课题的研究和咨询工作。主要研究方向:海商法律研究、海上保险法研究、港口法律研究、海洋法研究、海事安全研究、航运管理研究、海峡两岸通航研究、国际航运政策与市场研究、国际多式联运中的法律问题研究,港口经济与管理研究, 通航评估和港口规划研究。近年主要研究项目和成果有:国家基金项目2项,国际合作项目1项,省研究项目4项,市研究项目2项等。
The Maritime & Admiralty Institute of Jimei University aims at making the idea that research workers are mainly engaged in applied research basing themselves upon international shipping and making full use of the effluent specialized talents in Jimei University, and engaged in international shipping research and port construction and management research and the study and consultation of corresponding task.. The main research tasks of the Maritime & Admiralty Institute of Jimei University include: research of maritime law, marine insurance law, port law, research of sea law, safety of maritime affairs, shipping management, affairs in the direct sailing across the Taiwan Straits,  international shipping policy and shipping market, legal questions of international multi-modal transportation, harbour economic and administrative research, port planning and transportation evaluating. The main research projects and achievements in recent year are: two of national foundation projects, one of international cooperative projects, four of Fujian province scientific and technology foundation projects, two of Xiamen scientific and technology foundation projectsetc.
所长:黄建设 教授
联系电话: 0952-6181767